dilluns, 21 de gener del 2013

EL MEU PRIMER TREBALL EN PUNT DE MITJA...


Aqui teniu la meva primera boina feta amb punt de mitja. La vaig fer per una companya de feina farà ja un parell de mesos...

Un dia que estava inspirada li dic a la Núria, demana'm el que vulguis!!!!  (no ho feu mai si sou principiants...),  i ella em diu sorpren-me! i jo xula de mi li contesto  amb el teu cabell tant arrissat et quedaria genial una boina! (aaaaaaaaala! ja ho havia dit, i ara què faig???  SOCORRS! mai he fet boines!)....

Miro per internet i clar no pesco res de res perquè no sé interpretar els patrons, no sé els noms dels punts.....ufffff  , decideixo esperar-me un cap de setmana que baixo a veure la meva mare a Barcelona per anar a la botiga petita del barri a que em resolguin el problema...Haurieu hagut de veure la cara de la dependenta, ja ja ja, em diu literalment: - dona si no has fet mai punt de mitja perquè no li regales una bufanda....? - No inadmissible!!! (seria rebaixar-me!!! )  ha de ser boina...i ella rient m'explica un patró que realment és apte per a principiants i el resultart dóna el pego, oi?

Heu vist quin model tinc? pobre Nil feia una fila.....
Us explico el patró per si voleu impressionar com jo (ja ja és broma!).  És un patró bastant sencill perquè no s'han de minvar punts fins al final, es tracta de combinar amb les agulles del nº5 i del nº 8. ( Us imagineu que a més a més de no haver fet mai mitja he posar i treure punts...ni t'explico!)
  • Es comença  muntant,  amb agulles del nº5, 68 punts (això dependrà del gruix de la llana, millor prendre la mida del contorn del cap de qui va adreçada i després fer una mostra de punts per poder estrapolar en nº de punts necessaris... si, si, molta teoria però a mi me'ls va muntar la dependenta...).
  • Els següents 4 cm farem el canalé (punt del dret i punt del revés)

  • Un cop tenim el canalé fet  cambiem les agulles per les del nº8 i comencem fent el cos de la boina amb punt anglès durant 15 cm. (el punt anglès està als tutorials per internet ("que no cunda el pánico"))
  • I finalment els 3 cm. últims seguir fent punt anglès però amb l'agulla del nº 5 i minvant algun punt..(aquest és un punt crític, perquè anar minvant punts és fàcil de dir, però fins quan s'ha de minvar....en el meu cas fins l'infinit...!)
Aqui us explico un secret vaig minvar tant que al final em va quedar com un xurro llaaaarg i clar com que ets novata no saps desfer i collir els punts, oi? doncs la solució perfecte, ejem, ejem: :un botó de fusta ben gran!!!! i voilà boina feta!!!!



No us penseu que les fotos tant petites són casuals, no.....és que vosaltres en sabeu molt i d'aquesta manera sembla que no es vegi tant el xurro de llana que hi ha a sota del botó!




Apa Núria! que no em rigut ni res amb la boina, oi?

Bé prometo que la meva següent intentona amb la mitja serà menys ambiciosa i més seriosa. Ho prometo.

Anna


13 comentaris:

  1. Així m'agrada tu a llençar-te a la piscina, jaja! Però mira ho has aconseguit. Per ara el patró el deixo en standby, quan domini les agulles (començant per fer una bufanda o buff, que ja ho veig complicat) no et dic que no ho provi.
    Ptnts!

    ResponElimina
  2. ei! no coneixia el teu blog! això que fas tu si que té pinta de ser difícil. Patrons, agulles del 5, punt anglés... ni m'imaginava que existien aquestes coses :-)
    seguiré passant-me per aquí.

    ResponElimina
  3. Ostres, Anna! Molt professional aquest post! I que valenta que ets!
    Les boines m'encanten! I aquesta dius que és la primera que fas???
    Doncs moltes felicitats! Jo ho veig super difícil tot això...
    Gràcies pels teus comentaris... em fan molta ilu!

    ResponElimina
  4. Està molt bé que et tiris a la piscina, jo ara tinc sentiment de culpa perquè he deixat una mica de banda el ganxet per fer mitja. Continua així que ja veus que no es difícil tot es possar-hi.

    Petonets

    ResponElimina
  5. Òstres Anna!!! Quin riure...la boina la trobo genial...encara que jo no estic feta per portar-ne...però és que en Nil no l'havia vist a sota! Jajajaja!!! Un petó!

    ResponElimina
  6. Doncs el resultat t'ha quedat xulíssim, a mi m'encanta i segur que la teva amiga també. Jo també tinc els cabells arrissat i m'encanten les boines m'apunto la idea. una abraçada

    ResponElimina
  7. Ostres Anna doncs quan vulguis fer-te'n un m'ho dius i t'explico el que necessitis!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. La primera que fas??? Doncs quina traça ;)... Una boina xulíssima!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Ningú ho diria es la primera que fas???? Ha quedat fantàstica!!!!! La mitja es una assignatura pendent!!!. Mols petons i segueix tirante a la piscina que et surt prou be!.:))))

    ResponElimina
  10. Hola, no ens coneixem, i tot i que som quasi veïnes (visc a St.Martí Sarroca des de fa uns anys), no he estat mai a La Llacuna! Benvinguda als blocs, jo hi sóc des de fa un any. T'hi convido a passar-t'hi si vols http://teixinteixint.blogspot.com.es/.
    I per cert, la boina que has fet és espectacular! (sobretot si no havies fet mai mitja!)

    ResponElimina
  11. Pas a pas es fa el camí. Benvinguda a la xarxa bloquera, encara que sigui de gorra. Ens seguim, ens llegim, ens teixim.

    ResponElimina
  12. Ostres, Anna, quin riure que m'has fet amb el teu post... clar que sí! Ets molt valenta!! Flipo que hagis fet una boina i que sigui el teu primer projecte de mitja... si t'ensenyo la meva primera bufanda de mitja... bé, és que no es pot ensenyar!! jajajaja!
    Felicitats noia, pq no és gens fàcil el projecte que has fet, i jo el trobo perfecte!
    (si algun dia tens algun dubte per llegir patrons, potser et puc donar un cop de mà... no sóc experta ni molt menys però ja ens apanyarem!)
    Petons!!!!

    ResponElimina
  13. Hola Anna! Me alegro mucho de que te hayas pasado por mi blog, porque así he podido descubrir el tuyo! Si te parece bien, me quedo por aquí. Un beso.

    ResponElimina